KOMMENDE ARRANGEMENTER

Med mindre andet står nævnt, er arrangementet gratis (alle arrangementer er gratis for elever på skolen).

TEATER: Generalforsamlingen
Tirsdag d. 1. oktober kl. 19.30-21.00

Teaterforestillingen GENERALFORSAMLINGEN er et humoristisk – til tider tragikomisk – hverdagsdrama om foreningsliv og frivillighed, inspireret af virkelige beretninger fra Hedensteds forenings-aktive borgere. Med ømhed, respekt og humor skildrer forestillingen frivilliglivets glæder og genvordigheder, og lader publikum føle nærdemokratiets dilemmaer på egen krop, når kampen skal stå mellem udvikling eller tradition.

GENERALFORSAMLINGEN spiller naturligvis på de frivilliges “hjemmebane”; som i Uldum er i gymnastiksalen på Uldum Højskole. Forestillingen er støttet af Det Fælles Landdistriktsråd og fritidsudvalget under Hedensted Kommune samt Statens Kunstfond.

Køb billet her

FOREDRAG: Det arabiske forår
tirsdag d. 15 oktober kl. 19.30

I 2011 spredte protester sig over hele den arabiske verden. Vi kender det som Det Arabiske Forår. De fleste har hørt om det, men hvad skete der egentligt og hvordan var det at være aktivist på gaden i de euforiske måneder som skulle efterlade de arabiske lande forandret for altid.

Ehab Gamal er egyptisk menneskerettighedsaktivist og var med fra forårets spæde start i Egypten. Inden da arbejdede han med at skabe uddannelsesmuligheder og renovation i slummen, samtidigt med at hans organisation gjorde, hvad de kunne for at lægge pres på den egyptiske regering.

I dette foredrag fortæller han sin historie, historien om en folkelig bevægelse og kommer med et bud på, hvad danske unge kan lære af egypternes erfaringer.

Gratis adgang. Tilmelding på mail: uldum@uldum-hojskole.dk.

STANDUP: med Ghaith Kashkul. “Danskhed med to øjne”
Tirsdag d. 29. oktober kl. 19.30

”Danskhed med to øjne” skal være med til at belyse, nuancere og formidle danskheden, på en sjov, lærerig og humoristisk måde. Ghaith Kashkul nuancerer og formidler danskheden, danske værdier og kultur via standup-comedy. Integration, dansk kultur og værdier, kan vi alle have forskellige holdninger og meninger omkring, men humoren er det vi alle kan deles og samles om. Humoren har nemlig ingen farve, og hvis vi kan grine sammen, kan vi leve sammen…

Gratis adgang. Tilmelding på mail: uldum@uldum-hojskole.dk

TEATER: Rasmus Paludans hvide skjorter
Torsdag d. 31 oktober kl. 19.30

Det begyndte i skolegårde, på YouTube, i børneværelser, på højrefløjen og endte med at Rasmus Paludan blev partileder opstillet til folketinget.

En monolog der undersøger Bullshit retorik og 100% bygger på Paludans egne ord.

Teater Magistraten i Silkeborg står bag en monolog baseret på Stram Kurs-formandens kontroversielle udtalelser. Ifølge teaterdirektør Tommy Nielsen handler stykket om Paludans »bullshit-retorik« – og hvordan den påvirker den offentlige debat.

Foredrag og kaffe koster 50 kr og tilmelding pr telefon (75678211) eller mail uldum@uldum-hojskole.dk

FOREDRAG: Er demokratiet i krise? v Clement Kjersgaard
Tirsdag d. 19 november kl. 19.30

Er demokratiet i krise? Ja, lyder det enkle svar fra Clement Kjersgaard.

Dem, der tror at disse års voldsomme politiske uro snart driver over, tager fejl – der er større forskydninger igang i verdenshistorien, som mange, ikke mindst i eliten, stadig ikke har begrebet omfanget af.

Hvad venter der politikerne? Medierne? Vælgerne? Og hvordan kan og skal demokratiet fornyes?
Efter foredraget er der god tid til spørgsmål og debat.

Clement Kjersgaard (f.1975): Er vokset op i Aarhus, student fra Hong Kong (1992-94) og uddannet i Filosofi, Politik og Økonomi fra Universitetet i Oxford (1994-97). I 15 år har han været en af de mest markante profiler i det danske medielandskab og en af landets flittigste foredragsholdere og ordstyrere. Som 35-årig vandt han Publicistprisen og Den Berlingske Journalistpris. I 2002 grundlagde han magasinet RÆSON og siden 2004 har han lavet tv for DR – herunder “Tal med Gud”, “Deadline”, “Clement Direkte” og siden 2010: flagskibet “Debatten”.

Foredrag og kaffe koster 75 kr og tilmelding pr telefon (75678211) eller mail uldum@uldum-hojskole.dk

page-templates/template_3.php