KOMMENDE ARRANGEMENTER

Med mindre andet står nævnt, er arrangementet gratis (alle arrangementer er gratis for elever på skolen).

FOREDRAG: Er demokratiet i krise? v Clement Kjersgaard
Tirsdag d. 19 november kl. 19.30

Er demokratiet i krise? Ja, lyder det enkle svar fra Clement Kjersgaard.

Dem, der tror at disse års voldsomme politiske uro snart driver over, tager fejl – der er større forskydninger igang i verdenshistorien, som mange, ikke mindst i eliten, stadig ikke har begrebet omfanget af.

Hvad venter der politikerne? Medierne? Vælgerne? Og hvordan kan og skal demokratiet fornyes?
Efter foredraget er der god tid til spørgsmål og debat.

Clement Kjersgaard (f.1975): Er vokset op i Aarhus, student fra Hong Kong (1992-94) og uddannet i Filosofi, Politik og Økonomi fra Universitetet i Oxford (1994-97). I 15 år har han været en af de mest markante profiler i det danske medielandskab og en af landets flittigste foredragsholdere og ordstyrere. Som 35-årig vandt han Publicistprisen og Den Berlingske Journalistpris. I 2002 grundlagde han magasinet RÆSON og siden 2004 har han lavet tv for DR – herunder “Tal med Gud”, “Deadline”, “Clement Direkte” og siden 2010: flagskibet “Debatten”.

Foredrag og kaffe koster 75 kr og tilmelding pr telefon (75678211) eller mail uldum@uldum-hojskole.dk

Foredrag: VERDEN UNDER TRUMP
Tirsdag d. 7 januar kl. 19.30

Under Donald Trump er det Vesten, som har givet os enestående fred, velstand og succes siden Anden Verdenskrig, ved at falde fra hinanden. Præsidenten melder USA ud af det meste og sår tvivl om resten – for under Trump er det altid og hele tiden America First! Trump er flintrende ligeglad med USA’s stærkeste allierede i Europa og Nordamerika. Han elsker derimod USA’s traditionelle fjender som Nordkorea og Rusland. Præsidenten er tydeligt mere fascineret af ’stærke mænd’ i diktaturer end af demokratiske ledere.

Lederen af den frie verden, som man siger, stempler NATO som ’forældet’ og anklager EU for at være sat i verden for at ’drage fordel af USA’. De aftaler, som USA allerede havde godkendt – Paris-aftalen om global opvarmning, Iran-aftalen om atomnedrustning – melder han sig ud af.

I efteråret 2020 skal Trump forsøge at blive genvalgt til verdens mest indflydelsesrige job. Er der udsigt til at han får endnu en periode eller kan demokraterne finde en kandidat der kan vinde over ham? Det og mange andre spørgsmål vil David Trads forsøge at svare på.

David Trads, en af landets mest benyttede analytikere af USA og Trump på tv, radio og i aviser, har boet i USA i en årrække, både i de største byer og de mindste flækker. Journalist og forfatter.

Pris 75 kr inkl. kaffe og kage efter foredraget.

page-templates/template_3.php